Välkommen till Juridik 1000, vi har över 20 års expertis

Arbetsrätt

Om du som arbetstagare känner dig orättvist behandlad av din arbetsgivare, kan det vara svårt att veta vad du ska göra. Du kan känna dig försvagad och utsatt, men det finns hjälp tillgängligt.

Översikt

Juridik 1000 AB är specialiserade inom arbetsrätt

Allmänt om arbetsrätt

Arbetsrätt är en del av rättsområdet som reglerar förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare. Det innefattar lagar och regler som reglerar anställning, arbetsvillkor, arbetstider, lön, semester, ledighet, pensionsrättigheter, anställningsskydd och liknande. Arbetsrätten reglerar också förhållandet mellan fackföreningar och arbetsgivare, såsom förhandlingar om kollektivavtal och rätten att strejka. Många av dessa regler finns i form av lagar och förordningar. Dessutom så finns det ofta olika kollektivavtal som reglerar detta på ett mer detaljerat sätt. Målet med arbetsrätten är att skapa en rättvis balans mellan arbetsgivarnas och arbetstagarnas rättigheter och skyldigheter och att skapa en säker och sund arbetsmiljö.

Om du som arbetstagare känner dig orättvist behandlad av din arbetsgivare, kan det vara svårt att veta vad du ska göra. Du kan känna dig försvagad och utsatt, men det finns hjälp tillgängligt.

Vi hjälper dig i alla tillfällen

Uppsägning vid arbetsbrist

Uppsägning på grund av personliga skäl

Avsked

Avstängning från arbetsplatsen

Semester

Rehabilitering

Arbetsmiljöbrott

Avgångsvederlag

Diskriminering och kränkning på arbetsplatsen

Lönefordran

Konkurrensklausuler i anställningsavtal

För arbetsgivare

Utnyttja dina rättigheter som arbetsgivare

 

Som specialister inom arbetsrätt har vi mångårig erfarenhet av att företräda egenföretagare och fåmansaktiebolag, i uppsägningsprocesser, förhandling- och förlikningar samt vid rättsliga förfaranden i tingsrätt och Arbetsdomstolen. På Juridik 1000 AB är vi alltid redo att hjälpa dig med dina utmaningar som arbetsgivare. Vi driver ditt ärende i domstol men ser även alltid till att hitta alternativa lösningar i syfte att undvika onödiga konflikter mellan de inblandade parterna. 

Vi bistår dig som arbetsgivare vid:

  • Anställnings- och VD-avtal
  • Uppsägning och avsked
  • Riskbedömning och omorganisation
  • Arbetsmiljöärenden
  • Hantering av missbruksproblematik
  • Sjukdom, semester och föräldraledighet

%

Nöjda kunder

“Mauris blandit aliquet elit, eget tincidunt nibh pulvinar a. Quisque velit nisi, pretium ut lacinia in, elementum id enim. Donec sollicitudin molestie malesuada. Cras ultricies ligula sed magna dictum porta. Curabitur arcu erat.”

— John Simpson

Kom igång

Starta med en kostnadsfri konsultering

Vi är en byrå med specialistkompetens på arbetsrätt och vi hjälper dig att hantera problem som kan uppstå på din arbetsplats. Vi har lång erfarenhet av att hantera olika scenarier, inklusive förhandlingar och förlikningar. Våra erfarna jurister hittar långsiktiga och anpassade lösningar för dig. Vi har också mycket erfarenhet av att driva mål i domstol, tingsrätt och Arbetsdomstolen, samt genom skiljeförfarande. Vi är här för att hjälpa dig att få den rättvisa du förtjänar och ge dig råd och stöd under hela processen.